Burger True Love

Burgery całkowicie zdobyły nasze serca 
Od kiedy slow-food stał się tak bardzo popularny, we Wrocławiu burgerownie wyrastają jak grzyby po deszczu, a my za sprawę honoru przyjęłyśmy przetestowanie ich wszystkich... No cóż, do łatwych zadań to nie należy :P Po jednej obfitej sztuce jesteśmy już tak najedzone, że ledwo toczymy się do domu, ale na pewno warto podjąć takie wyzwanie ;) Om nom nom... 
Odwiedziłyśmy już (po kilka razy :P ) Sztrassburgera, Cegielnię, BurgerLove, Dinera oraz BLT i wiemy, że jeszcze bardzo dużo przed nami. Póki co, możemy z czystym sumieniem jako najlepszą restaurację, polecić Wam... 
Cegielnię! :)
Czasem, kiedy nie możemy zdecydować się, co takiego chciałybyśmy znaleźć w naszym burgerze najlepszym wyjściem okazuje się własna wariacja na ten temat :)
Oto nasz przepis na klasycznego burgera z podwójnym serem w warunkach domowych
Składniki:
Możecie użyć zarówno mięsa wołowego jak i wieprzowego.
W pierwszej kolejności przygotowujemy mięso. Wszystkie potrzebne składniki mieszamy w misce. Do przyprawienia użyłyśmy soli, pieprzu, ziół prowansalskich oraz majeranku.
A następnie smażymy na oliwie z oliwek, pamiętając o tym aby dociskać je co jakiś czas łopatką (kotlety nie mogą za bardzo spuchnąć).
Wkładamy na chwilę do rozgrzanego na 180 stopni C piekarnika i czekamy, aż lekko się zarumienią. Następnie układamy kolejne piętra naszego burgera:

bułka
sałata
kotlet
keczup
ser
pomidor
ogórek
cebula
ser
bułka
:)

...no i zjadamy ze smakiem, polewając kolejną porcją keczupu i sosem barbacue :)
Smacznego!

Burgerowy MUST HAVE z Zary :)

xoxo
A i E

2 komentarze

  1. apetyczne;))
    pozdrawiam serdecznie;) woman-with-class.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny przepis! narobiłyście mi ochoty! :)

    OdpowiedzUsuń